Első évad (DSC)

1. Vulkáni köszönés

Michael Burnham, az USS Shenzhou Föderációs csillaghajó parancsnoka kétségbe vonja a kapitány békés álláspontját, amikor a hajójuk ellenséges erőkkel találkozik.

2. Csata a Két Csillagnál

A hajót támadás éri. Burnham elmenekül a hídról, és csatlakozik a kapitányhoz. Vakmerő tervvel állnak elő, hogy véget vessenek a gyorsan fokozódó csatának.

3. A kontextus a királyoké

Michael kompját elfogja a titokzatos USS Discovery kapitánya, Gabriel Lorca, aki arra szólítja fel, hogy csatlakozzon egy veszélyes mentési akcióhoz.

4. A henteskés nem hallja a bárány sírását

Voq akadályba ütközik, amikor ki akarja deríteni T’Kuvma tervét. Eközben Michael talál egy lehetséges megoldást a hajó meghajtási nehézségeire.

5. Válaszd meg a fájdalmadat

Amikor a klingonok elrabolják Lorcát, és bezárják egy bogaras cellatárs mellé, a Discoveryre hárul a mentési feladat. De Michaelnek kételyei vannak.

6. Lethe

Michael a Sarekhez való kapcsolatát használja fel, hogy beazonosítsa a hollétét, amikor a férfi megsérül egy gyilkossági kísérletben. Lorcához váratlan látogató jön.

7. Őrületbe kergetni egy józan embert

Egy Lorcához és Tyler hadnagyhoz hasonló alak a klingon börtönhajóról megtámadja a Discoveryt, hogy visszaadják a hajót a korábbi fogva tartóiknak.

8. Ha békét akarsz, készülj a háborúra

Michael, Ash és Saru felfedez egy különleges kommunikációs tulajdonságokkal bíró bolygót, míg Lorca csatába száll, Cornwell admirális pedig megpróbál megszökni.

9. Tisztás az erdőben

Lorca figyelmen kívül hagy egy parancsot, és elküldi Burnhamet és Tylert, hogy írják felül a klingon láthatatlansági eszközt az ellenség zászlóshajójának fedélzetéről.

10. Akarata ellenére

Tyler poszttraumás stresszel küzd, miközben a spórahajtómű balesete miatt a Discovery egy alternatív univerzumban ragad, ahol felcserélődnek a szerepek.

11. Farkas álruhában

Tilly radikális javaslattal áll elő Stamets megmentésére, miközben Michael kapcsolatba lép egy titkos lázadó tábor rejtélyes vezetőjével, dacolva a császárnővel.

12. Nagyra törő ambíció

Stamets fogságba esik a micéliumhálózatban, és összefut néhány ismerőssel. Michael az érzéseivel küzd, amikor találkozik a császárnővel.

13. A múlt csak a kezdet

Kiderül Lorca valódi szándéka, és lázadást szít a császárnő hajóján. Michael nem tudja, hogy melyik korábbi kapitányhoz legyen hűséges.

14. Háború kint és bent

A Discovery legénysége hazatér. Otthon a Föderáció vesztésre áll a klingonok elleni háborúban, és sürgősen szükségük van egy tervre.

15. Fogd meg a kezem

A Csillagflotta kockázatos műveletre készül a klingonok szülőbolygója ellen, ami győzelmet hozhat a számukra, de Michael megkérdőjelezi a küldetés erkölcsösségét.