Kollektív tudat

A Borg minden tagja megosztja a többiekkel a saját gondolatait a közös célok elérése céljából. A személyiséget feláldozzák a közösségnek és minden dolgozó feladatokra van beosztva a képességeinek megfelelően. Az egész közösség élén a királynő áll aki minden dolgozónak képes parancsokat adni pillanatok alatt akkor is ha az a galaxis másik végében van. A dolgozókat a közös tudathoz neurális transzszíverek kötik.

Az Enterprise volt az egyik első Csillagflotta hajó amelyik találkozott egy Borg hajóval. 2366-ban Picard kapitányt asszimilálták és az új neve Locutus a Borg lett. Végül azonban a Dr. Chrushernek és Data-nak sikerült megmenteniük a kapitányt.

2368-ban az Enterprise megmentett egy Borg dolgozót a lezuhant hajójából Háromötödöt akit később Laforge parancsnokhelyettes Hughnak nevezett el. Mivel a kapcsolata a kollektívával a sérülései miatt megszűnt az eredeti énje elkezdett újjáéledni. Mivel azonban rájött hogy a jelenlétével az Enterprise asszimilációját kockáztatja inkább visszatért a Borghoz.

Az egyéniség károsnak bizonyult a Borg számára mivel miután Hugh visszatért a kollektívába több dolgozó is fellázadt. A kollektíva nélkül azonban összezavarodtak és agresszívvá váltak így talált rájuk Data testvére Lore aki felhasználta őket saját céljai elérésére 2369-ben.

2375-ben a volt Borg Hétkilenced megkísérelte elmagyarázni a közös tudatot egy 29. századi technológiával rendelkező Borgnak Egynek. Hetes elmondta hogy azokat az individuumokat akiket asszimilálnak elvesztik személyiségüket és az elméjüket integrálják a közös tudatba a testüket pedig különféle szerkezetekkel feljavítják hogy elérhessék a tökéletességet.

2376-ban három volt dolgozó lépett kapcsolatba Hétkilenceddel akikkel a nő 2368-ban zuhant le egy bolygón. A sérüléseik miatt megszakadt a kapcsolatuk a kollektívával így hetes egy kisebb csoportba asszimilálta őket hármójukat így azután külön hallották mind a kollektívát mind pedig egymást. A Doktornak sikerült szétválasztania őket de a műtét után néhány héttel meghaltak.

Related Bejegyzések