Regenerációs fülke

A dolgozók regenerálódáskor és akkor tartózkodnak benne ha a kollektívának nincs szüksége rájuk.

Ha valakit gyermekként asszimiláltak vagy embrióként akkor azt érlelőkarába helyezik és ott is tartják 13 éves koráig. Persze a kamrában sokkal gyorsabban fejlődik ezután viszont a dolgozó már képes használni a regenerációs fülkét.

A Borg hajók folyosóján helyezik el őket és a hajóosztálytól függ hogy mennyi van belőlük a fedélzeten. Ha egy idegen hajót asszimilál a Borg hasonlóan a sajátjához oda is telepít regenerációs fülkéket. Minden fülke egyforma kivéve a Borg királynő fülkéjét amelyet központi fülkének neveznek és a kollektívával való kapcsolata sokkal erősebb. Minden fülke különálló egység amelyet akár át is lehet transzportálni egy másik hajóra.

A fülkék egy kicsit magasabbak és szélesebbek mint egy átlag dolgozó és 30 gigawatt energiára van szükségük hogy működni tudjanak. A dolgozó itt képes feltölteni az energiacelláit és egy átlagos dolgozó 200 órát bír ki regenerálódás nélkül.

A regeneráció akkor kezdődik meg amikor a dolgozó belép a fülkébe. A folyamatot meg lehet úgy szakítani hogy a dolgozó erről ne is tudjon a Hansen házaspár így tanulmányozta a Borgot.

Related Bejegyzések