Hatodik évad (TNG)

1. Az idő vad folyóján, II. rész
Time’s Arrow, Part II

Az Enterprise hídszemélyzete Data után ered a tizenkilencedik századba, hogy megakadályozzák ott bekövetkező pusztulását, s eközben fény derül arra is hogy az időutazó idegenek emberi idegrendszeri energiával táplálkoznak. Miközben a legénység megpróbálja megakadályozni az idegenek invázióját, és visszajutni saját idejükbe, egy régről ismerős segítőtársra bukkannak.

2. Rettegés
Realm Of Fear

Egy teljes legénységét látszólag egy robbanásban elvesztett kutatóhajó vizsgálata során Barclaynak szembe kell néznie a transzportálástól való félelmével. És bár hiába nyugtatgatja mindenki a sugárzás veszélytelenségével, egyre inkább úgy tűnik, hogy igenis, történt vele valami szokatlan a szállítósugárban.

3. Halálos nyugalom
Man Of The People

Az Enterprise egy politikailag nem túl stabil rendszer közelében járva, egy hadihajók által üldözött személyszállító segítségére siet, ami egy békekövetet szállít. Fedélzetre veszik a követet és idős édesanyját, és felajánlják nekik hogy elszállítják őket úti céljukhoz. A követ anyja az út során meghal, ám Crusher nincs meggyőződve arról hogy minden rendben volt a halála körül. A nagykövet Troi segítségét kéri egy búcsúztatószertartás elvégzéséhez, aki örömmel beleegyezik. Hamarosan megérkeznek a tárgyalások színhelyére, és miközben a követ komoly eredményeket ér el, Troi egyre aggasztóbb változásokon megy keresztül.

4. Régmúlt idők dicsérete
Relics

Egy régi UFP vészjelzést követve az Enterprise egy Dyson-gömbre, és a felszínén lezuhant hetvenöt éves személyszállítóra bukkan. A hajóban levő transzporter jelpufferében pedig két mintát találnak, melyek egyikéből Montgomery Scott, az első Enterprise hajdani főgépésze materializálódik.

5. Odaát
Schisms

A legénység több tagja napról napra egyre kimerültebben jelentkezik szolgálatra, míg végül kiderül hogy ez azért van, mert éjszakáik jó részét nem a hajó fedélzetén töltik, hanem valahol egész másutt. A kérdés csak az, ki, miért, és hová hurcolja el a legénység tagjait. Mikor egy szubtér-rendellenesség bukkan fel a hajó egyik rakterében, a legénység egy lépéssel közelebb kerül a megoldáshoz.

6. Q, másképp
True Q

Két vendég érkezik az Enterprise-ra: az egyik egy tehetséges fiatal tudósjelölt, a másik pedig Q. A párosítás nem véletlen, ugyanis mint kiderül, a lány szülei a Q-kontinuum tagjai voltak, és Q most egy választást kínál fel a lánynak: vele tart a Kontinuumba, vagy nem használhatja többé épp ébredezni kezdő képességeit.

7. Vadócok
Rascals

Picard, és három útitársa, miközben kimentik őket egy robbanással fenyegető siklóból, különös átalakuláson megy át a sugárzás során: mindannyian tizenéves gyerekekké fiatalodnak. Az Enterprise eközben útnak indul egy bajbajutott UFP kutatóállomásra, ám a vészjelzésről kiderül hogy az valójában egy ferengik állította csapda. A ferengiknek sikerül uralmuk alá hajtani a hajót, és a felnőtteket lesugározzák a bolygóra. Azzal azonban nem számoltak, hogy a gyerekek között nem mindenki az akinek látszik.

8. A Nagy, az Android, és a Szép
A Fistful of Datas

Data és LaForge egy új interfészen dolgoznak az android számára, miközben Worf és Alexander egy vadnyugati szimulációban töltik szabadidejüket. Datáék kísérlete balul üt ki, ami kihatással van a szimulációra, így ott egyre több “Data” bukkan fel, akik azonban egyáltalán nem olyan jóindulatúak mint az eredeti. Worf, a fia, és az időközben hozzájuk csatlakozott Troi a holodeckben ragadnak, egy csomó Data kinézetű banditától körülvéve.

9. Testvérek a létezésben
The Quality of Life

Egy forradalmi bányászati módszer vizsgálata közben a legénység megismerkedik az állomás főmérnökének egy másik újításával: három öntanuló, autonóm munkaeszközzel. Data érdeklődését felkeltik a szerkezetek, és hamarosan olyan gyanúja támad, hogy azok nem egyszerű intelligens szerszámok, hanem hozzá hasonló, mesterséges élőlények.

10. Hátországi hadszínterek
Chain of Command, Part I

Az Enterprise élére új kapitányt neveznek ki, miközben Picard, Worf és Crusher titkos bevetésre készülnek. Hamarosan el is hagyják az Enterprise-t, hogy felderítsenek egy titkos cardassiai harci támaszpontot. Az információ, ami alapján útnak indultak, hamisnak bizonyul, és Picard a gondosan előkészített csapdában marad.

11. Hátországi hadszínterek, II. rész
Chain of Command, Part II

Miközben az Enterprise legénysége igyekszik zöld ágra vergődni meglehetősen érzéketlen új kapitányukkal, minden igyekezetükkel azon vannak hogy valahogyan kimentsék Picardot a cardassiaiak kezei közül, akit fogva tartója eközben válogatott kínzásokkal próbál együttműködésre bírni.

12. Szemfényvesztés
Ship In A Bottle

Egy holodeck ellenőrzés során véletlenül futtatásra kerül egy majdnem elfelejtett program, amely annak idején egy időre uralma alá hajtotta a hajót. Az öntudatra ébredt szimuláció követelései a régiek: el akarja hagyni a holodecket. És végül, bár ez ellentmond minden eddigi ismeretnek, meg is teszi ezt, méghozzá önerőből. Vagy lehet hogy mindez csupán szemfényvesztés?

13. Aquiel

Egy hiperrelé-állomás kéttagú legénysége nyomtalanul eltűnik. Illetve mint később kiderül csak az egyikük, a másikat ugyanis a jelek szerint megölték az állomáson, és csak egy gyanúsított jöhet szóba, az állomás másik, hiányzó lakója. Ám mikor LaForge felszabadítja az állomás adatbázisában tárolt személyi naplókat, egyre inkább az a meggyőződése hogy nem az eltűnt technikusnő a tettes. És mikor egy, a közelben járőröző klingon hajó visszahozza a szökevényt, különös dolgokra derül fény.

14. Láss bennem mást
Face Of The Enemy

Troi, bár egy konferenciáról indult hazafelé, egyszer csak egy romulan hajón találja magát, sebészi úton romulanná alakítva. A hajó első tisztje szemmel láthatóan tudja mi folyik itt, de mindig csak egy-egy információmorzsát ad át Troinak, de végül összeáll a kép: a Spock által életre hívott földalatti mozgalom próbál néhány dezertőrt kimenekíteni a Birodalomból, és ehhez egy flottatiszt segítsége is jól jöhet.

15. Ha újra élhetnék
Tapestry

Picardot egy váratlanul kirobbanó tűzharcban lelövik egy diplomáciai küldetés során. A találat önmagában nem lenne túl veszélyes, ám üzemképtelenné teszi Picard műszívét, így Crusher nem tudja megmenteni az életét. Ekkor bukkan fel Q, aki egy második lehetőséget ajánl Picardnak: visszaküldi a múltba, és ha meg tudja akadályozni azt az eseményt ami miatt a műszívet kapta, életben maradhat a jelenben.

16. Az légy minek születtél
Birthright, Part I

Miközben Data, egy idő előtt aktiválódott programrészlet hatására megteszi első utazását az álmok birodalmában, Worf útnak indul hogy felkutassa halottnak vélt apját, aki állítólag egy romulan börtönbolygón raboskodik.

17. Az légy minek születtél, II. rész
Birthright, Part II

Worf, megérkezve egy, a Romulan Birodalom peremén levő börtönbolygóra, egy különös települést talál ott, ahol romulanok és klingonok élnek együtt békében, és ahol fogságba esik. Az apját ugyan nem találja meg, viszont klingon fiatalokra bukkan, akik nem ismerik népük hagyományait. Mivel a kolónia romulan vezetője értésére adja hogy nem távozhat, Worf igyekszik megtanítani a fiatalokat a klingon életmódra, aminek nem várt következményei lesznek a kolónia életére.

18. A hajómat nem hagyom!
Starship Mine

Miközben az Enterprise-t egy veszélyes mentesítési eljárás miatt kiürítik, egy zsoldoscsapat érkezik a fedélzetre hogy megszerezze a görbületi hajtómű nagy hatóerejű bomba gyártására használható melléktermékét. Azzal azonban nem számoltak hogy Picard, igaz más okból, visszatér a hajóra, és felfigyel zsoldosok ténykedésére.

19. Magánórák
Lessons

Picard egy véletlennek köszönhetően közelebbi ismeretséget köt egy nemrég a hajóra került korvettkapitány-nővel, és a találkozásból viharos gyorsasággal szerelem támad. Ez azonban okoz néhány bonyodalmat, a legkomolyabbat akkor, mikor Picardnak egy életveszélyes feladatot kell a nőre bíznia.

20. A múlt nyomában
The Chase

Akadémiai archeológiaprofesszora kutatóútra invitálja Picardot, aki visszautasítja az ajánlatot. A professzor hajóját valamivel később megsemmisítik, Picard pedig úgy dönt hogy már csak becsületből is, folytatja annak kutatásait. Ezzel azonban nincs egyedül, ugyanis hamarosan egy versenyfutás kellős közepén találják magukat, amelynek résztvevője az összes jelentősebb faj az Alfa Kvadránsban.

21. Őrület
Frame of Mind

Riker két komoly feladat előtt áll: egyrészt egy színielőadás főszereplője, másrészt egy kockázatos felderítő-akció vár rá. Ám a színdarab és a valóság kezd egyre elkülöníthetetlenebbé válni, és Riker, egy idegenek által fenntartott elmeklinika bentlakójaként kezdi azt hinni hogy az Enterprise, és eddigi élete csak egy részletgazdag képzelgés volt.

22. Ne lépj vissza
Suspicions

Egy tudóscsoport dolgozik az Enterprise fedélzetén, egy forradalmian új pajzstechnológia kifejlesztésén. A pajzs tesztelése során azonban a berepülőpilóta, aki maga is tudós, életét veszti, és valamivel később meghal a kutatás vezetője is, aki látszólag öngyilkosságot követett el. Crusher azonban nincs meggyőződve erről, ám a nyomozás során kénytelen megszegnie egy parancsot, amiért felfüggesztik, ám ez sem akadályozza meg abban hogy bebizonyítsa igazát.

23. Újra a régi
Rightful Heir

Worf, hitében megrendülve egy klingon kolostorban keresi a megvilágosodás útját, és nem várt eredményt ér el. Ugyanis nem más jelenik meg neki, mint Kahless, a klingon mitológia leghíresebb alakja. Végül persze kiderül hogy ő nem AZ a Kahless, de mivel ő az egyetlen aki visszavezethetné az egyre inkább elzüllő Klingon Birodalmat a helyes útra, Worf is elfogadja azt hogy ő legyen háromszáz év után az első klingon császár.

24. A két Riker
Second Chances

Miután az Enterprise rábukkan Riker parancsnoknak egy transzporterbalesetben keletkezett “ikertestvérére”, Troi hirtelen szembetalálja magát azzal a Will Rikerrel, akit nyolc évvel ezelőtt teljes szívéből szeretett. A mai Riker azonban nem örül különösebben a konkurenciának.

25. Csendélet
Timescape

A hídszemélyzet nagyobbik fele egy konferenciáról tart hazafelé, és útközben néhány időanomáliát tapasztalnak. Ám ez semmi ahhoz képest, amivel akkor kerülnek szembe mikor végül megérkeznek az Enterprise-hoz, a hajó ugyanis mintha “belefagyott” volna az időbe, egy romulanokkal vívott csata közepén.

26. Pokoljárás
Descent

Támadás ér egy UFP helyőrséget, a támadó pedig nem más, mint a Borg. Azonban a jelek szerint nem az a Borg amihez a legénységnek korábban már “szerencséje” volt, hanem egy önálló egyedekből álló, mégis hatékony csapat. Miközben visszaverik a támadásukat, Data megtapasztalja az első érzelmet, a dühöt. Hamarosan újabb összecsapásra kerül sor, melynek során sikerül foglyul ejteniük egy sebesült Borgot. Data eközben igyekszik megtudni, miért éppen dühöt érzett legelőször, és mikor a Borgtól választ kap kérdésére, egy siklót ellopva útnak indul valahová, az Enterprise pedig a nyomába szegődik.