Szereplők (VOY)

Chakotay (Robert Beltran)
Chakotay

A U.S.S. Voyager elsőtisztje, korábban egy Maquis egység vezetője. Indián ősöktől származik, a Fegyvermentes Övezetben nőtt fel. Az Akadémia elvégzése után a flottában szolgált, majd beállt a Maquis-ba. 2371-ben őt és legénységét a ‘Caretaker’ a Delta-kvadránsba repítette. Hajója pusztulása óta a Voyager fedélzetén az első tiszt posztját tölti be. Még a Maquis tagjaként romantikus szálak fűzték Seskához, nem tudva arról, hogy a nő kardassziai ügynök volt. 2372-ben a kazon elrabolta, miután ő Seska és a fiának hitt csecsemő kiszabadítására indult. (Maneuvers) Amikor elkapott egy fertőző és gyógyíthatatlan vírust, a szintén beteg kapitánnyal együtt egy bolygó felszínén maradt. Az EMH vidiiai szerelme segített hozzá a gyógyuláshoz, visszatérhetett a hajóra. (Resolutions) 2374-ben egy küldetés során shuttle-ja lezuhant, életét a bolygón lakó borg – kollektív mentette meg. (Unity) 2375-ben Kalennel, egy vonzó idegennel, amikor az népének egy tagját vette üldözőbe a Voyager fedélzetén. Szerelmük miatt a nő elhagyta otthonát, de ezért maga is üldözötté vált. Végül kitörlték memóriáját, hogy ellenállás nélkül térjen vissza az övéihez. (Unforgettable) Az út nehéz körülményei hatása alatt Chakotay gyakran megkérdőjelezi a Csillagflotta szabályzatának helyességét. Gyakran indul ősi indián rituálék végrehajtására; mivel ehhez el kell hagynia a hajót, remek prédául szolgál a Delta-kvadráns lesben álló fajainak.

OSH – A holografikus doktor (Robert Picardo)
Doktor

A U.S.S. Voyager főorvosa. Eredetileg vészhelyzeti program volt, a Voyager orvosainak halála óta az egyedüli orvos a fedélzeten. A Jupiter állomáson készítette Dr Zimmerman – saját képmására. Az EMH programja 2371 óta az állandó használatnak köszönhetően sokat változott. 2372-ben a Doktornak a holdecken kellett nyomoznia eltűnt társai után. (Heroes and demons) 2373-ban egy időutazás során szert tesz egy hordozható holoprojektorra, mely segítségével a hajó bármely részén, sőt akár egy bolygó felszínén is meg tud jelenni. (Future’s End) 2374-ben, a 8472-es faj fenyegetése idején sikerült rájönnie a lények legyőzéséhez szükséges borg-modifikációkra. (Scorpion) Hobbija az éneklés (opera), romantikus szálak fűzték Dr. Danara Pelhez.

Hétkilenced (Jery Ryan, aka Jery Lynn Ryan)
Hétkilenced

A Borg Kollektíva tagja volt. Kislánykorában asszimilálta a borg, addig az Anika névre hallgatott. Ezután kapta a Hétkilenced nevet. Társai Hetesnek szólítják. Származásának köszönhetően állandóan higgadt, méltó társa Tuvoknak. 2374 végén találkozott vele először a Voyager legénysége, amikor a 8472-es faj elől próbáltak menekülni. A szinte legyőzhetetlen faj elleni harc részeként az OSH szolgáltatta a megoldást. Hetes egy egyfajta technológiai csereprogram keretében került a fedélzetre. Szabotálta Janeway támadási tervét és a Voyagert a 8472-es faj központi lelőhelyére vitte, ahonnan alig tudtak elmenekülni – de sok ellenségükkel leszámoltak. Hajója pusztulása után Voyageren maradt, az OSH eltávolította borg implantátjainak nagy részét. Hetes felkeltette Harry Kim érdeklődését.

Kathryn Janeway (Kate Mulgrew)
Janeway

A Voyager csillaghajó kapitánya. 2371-ben egy küldetés során hajóját 70.000 fényévnyire repítette egy lény az Alfa-kvadránstól. Az általuk keresett és szintén elrabolt Maquis hajó legénysége az ő hajójára került, azok vezetőjét, Chakotayt tette első tisztjének. A Földön nőtt fel, édesapja a Csillagflotta admirálisa volt 2358-ban bekövetkezett haláláig. Szereti a zenét, de maga nem játszik semmilyen hangszeren. Húga művész, őt mindif a tudományok érdekelték. Szeret síelni és teniszezni. Kedveli a gótikus holodeck-programokat, szívesen beszélget Leonardoval. Van egy írszettere, Molly. A kutyára kedvese, Mark vigyáz elutazása óta. Karrierje kezdetén az Al-Batanin szolgált tudományos tisztként Tom Paris apjának kapitánysága alatt. 2372-ben ő is átlépte a warp 10-es sebessgéhatárt, hüllőszerű lénnyé változott át. A holografikus Doktor vissza tudta fordítani a mutációs folyamatot. (Threshold) Ugyanebben az évben egy halálos vírussal fertőzödött meg, társai épségét megőrzendő, egy bolygó felszínén maradt Chakotayjal. Dr. Denara Pel szolgáltatta az ellenszert, visszatérhetett a hajóra. (Resolutions) 2373-ban visszautazott az időben, hogy megállítson egy megalomániás tudóst. Az időutazás eredményes volt. (Future’s End) 2374-ben makrovírusokkal kellett felvennie a harcot, amik az EMH gondatlanságának köszönhetően kerültek a hajóra. Janeway vérbeli kommmandós módjára végzett az idegen lényekkel. (Macrocosm) 2374. végén alkut kellett kötnie a borggal, hogy elmenekülhessenek a 8472-es faj elől.

Kes (Jennifer Lien)
Kes

Nővér volt a U.S.S. Voyager fedélzetén 2371-től 2374-ig, ekkor energialénnyé alakult és elhagyta a hajót. (The Gift) Ocampa, 2370-ben született, szülei Martis és Benaren. A ‘Caretaker’ segítette bolygón élt, a földalatti város biztonságából a khazon uralta felszínre szökött. Itt fogságba esett, ahonnan Neelix és a Voyager legénysége szabadította ki. Úgy döntött megmentőivel marad és rövidesen az EMH nélkülözhetetlen segítője lett. Ő építette ki a Voyager arborétumát. Csillagidő 48532-kor, amikor Neelix tüdejét kioperálták a vidiiaiak, Kes egyik tüdejét a férfinak adta. (Phage) 2372-ben, amikor a Voyager ocampákat talált egy űrállomáson, Kes felfedezte, hogy telepatikus/telekinetikus képességekkel rendelkezik. Ezek a képességei mentették meg a hajót a ‘Caretaker’ társától, Susperiától. (Cold Fire) 2373-ban az ilari Tieran Kesbe továbbította idegpályáit, Kes testét használva próbált újra ilari uralkodójává válni. 2374-ben radioaktív sugárzás hatására előreugrott az időben, egy alternatív idővonalon visszatért a jelenig, majd saját múltjába is. (Before and After) A 8472-es faj támadása idején a lények rajta keresztül kommunikáltak a Voyagerrel. Hobbija a kertészkedés, romantikus szálak fűzték Neelixhez.

Harry Kim (Garett Wang)
Kim

A U.S.S. Voyager műveleti tisztje, zászlós. A Földről származik ázsiai szülőktől, 2349-ben született. 2371-ben egy idegen faj bolygójára került, megjelenése zavart okozott a lények hitvilágában. A visszafelé vezető út a lények temetési szertartásán keresztül vezetett. (Emanations) 2372-ben egy shuttel- út során egy olyan alternatív idővonalba került, ahol sosem került be a Voyager legénységébe. (Non Sequitor) Még ugyanebben az évben életét vesztette, amikor az űrhajó egy űrbéli ‘szakadékhoz’ érkezett. A ‘szakadék’ által létrehozott Voyager Harry Kimje vette át helyét a másik hajó pusztulása után. (Deadlock) Csillagidő 50698-kor megfertőződött egy taréziai vírussal, amely biológiai hatása következtében azt lehet hinni, hogy Kim is Taréziáról származik, holott azelőtt sosem járt ott. (Favorite Son) Hobbija a klarinétozás

Neelix (Ethan Phillips)
Neelix

A U.S.S. Voyager szakácsa és morál-felelőse. Talaxiai, a delta-kvadráns szülötte. 2371-ben vette fel a Voyager, segítségével sikerült megtalálniuk Torrest és Kimet. Ő és Kes úgy döntöttek a hajón maradnak, Neelix ismerete szektor lakóiról gyakran előnyükre szolgált. 2371-ben a vidiaiak egy transzporterként funkcionáló fézerrel ellopták tüdejét, Kes fél tüdejét ültették bele, így tudott életben maradni. 2372-ben Parisszel lezuhantak egy bolygón, ahol hüllőcsecsemőket dajkáltak. 2373-ban reggeli híradót indított. Egy transzporterbaleset során belőle és Tuvok hadnagyból egy lény lett. Tuvix azonban nem élhetett sokáig, a kapitány döntése után szétválasztották a két férfit. 2374-ben megmentette Tuvok életét. Hobbijy a főzés, romantikus szálak fűzték Keshez

Thomas Eugene Paris (Robert Duncan McNeill)
Paris

A U.S.S. Voyager pilótája, hadnagy. Apja az Al Botani kapitánya. Paris a Csillagflotta elvégzése után egy balsikerű küldetésen több társa halálát okozta. A tárgyalás után menesztették a flottától, beállt a Maquis-ba, de pár hét elteltével elkapták és egy büntetőtelepen kötött ki. Itt kereste fel Janeway kapitány, hogy megfigyelői posztot ajánljon fel neki a Voyageren – egy eltűnt Maquis hajót kerestek, Paris segíthetett nekik megtalálni azt a Badlandsben. Tom rövidesen barátságot kötött Harry Kimmel. Á• volt az első pilóta, aki átlépte a bűvös Warp 10-es sebességhatárt; az univerzum minden pontján egyszerre jelen volt. A kísérlet azonban veszélyes mellékhatásokkal járt, Paris sejtjei döbbenetes mutáción mentek keresztül. Az EMH-nak sikerült megmentenie. (Threshold) 2372-ben titkos küldetésre indult: otthagyta a hajót, hogy beálljon a talaxiai flottába. Neelixnek ezalatt sikerült kiderítenie, ki küldött üzeneteket a khazonoknak. (Investigations) Nem egy alkalommal mentette meg Chakotay életét. A khazontól az EMH és Suder segítségével ő szerzte vissza Voyagert. (Basics 2.) Paris és B’Elanna a Becsület Napja nevű klingon szertartás gyakorlására elhagyta a hajót. Siklójuk megsérült, a két tiszt űrruhában lebegett az űrben, míg meg nem mentették őket. Sokáig azt hitték, a Voyager nemtalálja meg ket időben, szerelmet vallottak egymásnak. (Day of Honor) Hobbija a biliárdozás, romantikus szálak fűzik B’Elannához.

B’Elanna Torres (Roxann Dawson, aka Roxann Biggs-Dawson)
Torres

A U.S.S. Voyager főgépésze, hadnagy, korábban a Maquis tagja. A Fegyvermentes Övezetben született a Kessik IV-en klingon anyától, földi apától. Édesapja ötéves korában elhagyta őket. Édesanyjával visszaköltöztek Kronosra. A Csillagflotta Akadémiáján tanult, ahonnan két év után eltanácsolták féktelen természete miatt. Tagja volt az Akadémia dekatlon csapatának. Belépett a Maquis-ba, ahol Chakotay parancsnoksága alatt szolgált. 2371-ben hajójukkal a Badlandsbe menekültek egy kardassziai hajó elől, ahonnan egy energianyaláb a Delta-kvadránsba, 70.000 fényévnyire repítette őket otthonuktól. Hajójuk megsemmisülése után, a maquis legénység többi tagjával együtt Voyagerre került. Röviddel ezután átvette a főmérnöki pozíciót, annak ellenére, hogy gyalázatosan elpáholta felettesét, Carey hadnagyot. Közeli barátságban állt Seskával, nem gyanította, hogy a nő kardassziai kém. (Maneuvers) Csillagidő 48784-kor vidiiai ‘tudósok’ rabolták el, akik kettéválasztották klingon és ember énjét. Klingon fele feláldozta magát, hogy megmenthesse az ember felet. A holografikus doktor végül visszaállította eredeti génállományát. (Faces) 2374-ben a legénység egy vulkáni tagja, Vorik a pon farr hatása alá került és ‘megkérte’ Torres kezét. B’Elanna Parist akarta társul, aki azonban ellenállt a kísértésnek és más módon segített Torresnek levezetni energiáját. (Blood Fever) Paris és B’Elanna a Becsület Napja nevű klingon szertartás gyakorlására elhagyta a hajót. Siklójuk megsérült, a két tiszt űrruhában lebegett az űrben, míg meg nem mentették őket. Sokáig azt hitték, a Voyager nem találja meg őket időben, szerelmet vallottak egymásnak. (Day of Honor) Technikai kérdésekkel kapcsolatban Janeway kapitányon kívül senki sem tudja felvenni Torresszel a versenyt, remek ötletei nem egy alkalommal mentették meg a hajó legénységének életét. Romantikus szálak fűzik Paris hadnagyhoz.

Tuvok (Tim Russ)
Tuvok

A U.S.S. Voyager biztonsági főnöke, parancsnok-helyettes. Vulkáni származású, szülei biztatására lépett be a flottába. 29 évesen került a U.S.S. Excelsior fedélzetére, itt tudományos tisztként szolgált. Röviddel ezután visszatért Vulkánra, majd az Akadémián kezdett tanítani. 2371-ben került a Voyagerre, a Delta-kvadránsba azonban Chakotay hajóján került át. A Maquis-ba Janeway kapitány megbízásából épült be, hogy információt gyűjtsön tevékenységükről. 2371-ben elkezdte a legénység maquis tagjainak kiképzését. (Learning Curve) 2373-ban agy- egyet létesített a betazoid Suderrel, akinek gyilkos indulatai kizökkentették érzelemmentes életviteléből. (Meld) 2374-ben egy küldetés során majdnem életét vesztette, a sors iróniája, hogy az általa oly kevéssé kedvelt Neelix segítségével sikerült megmenekülnie. (The Rise) Felesége T’ Pel, négy gyermekük van