Energia elszívó fegyver(Breen)

A Dominium 2375-ben szövetségbe lépett a Breenekkel a Föderáció és szövetségesei ellen. A Domínium ekkor nagy előnyhöz jutott mivel a Breeneknek volt egy igen erős és kivédhetetlen fegyverük az energiaelszívó. Ez a fegyver hasonlít egy kvantumtorpedóra de teljesen más hatása van az célhajóra egyetlen lövéssel képes destabilizálni a hajók energiarendszerét amelynek folytán fokozatosan leállnak a rendszerek.

Elsőként a Chin’toka rendszerben vetették be őket ahol a Szövetséges erők csaknem elpusztultak köztük a Defiant is. Egyetlen Klingon hajóra nem hatott a fegyver mivel a hajónak a főmérnöke kisebb változtatást eszközölt a hajó energiarendszerén. Ezután az összes Klingon hajón átállították az energiarendszereket de a Föderációs és a Romulán hajók továbbra is védtelenek maradtak. 

A Domínium elkezdte telepíteni az elszívókat a saját hajóira is ezt kihasználva egy kisebb Föderációs alakulat elfoglalt egy Jem’Hadar hajót és a fegyver telepítése után eljuttatták azt a Föderációnak így sikerült védelmet találni a Breen fegyverekre.

Related Bejegyzések