Q-faj

A Q kétségek nélkül az egyik legérdekesebb faj, amivel a Föderáció valaha is találkozott. Keveset tudni róluk, de az biztos, hogy az ún. “Q kontinuum”-ban élnek, amely egy magasabb dimenzióban található. A Q valószínűleg valamikor egy “normális” faj volt, de hatalmas erőre tettek szert, amivel képesek uralni az anyagot és energiát, az űrt, az időt és magukat is. A legtöbb Q mindenhatónak képzeli magát, de az egyikük szerint az ő erejüknek is van határa – bár hogy ez mi, az talán sosem derül ki.

A Föderáció első találkozása a Q-val akkor történt, amikor egyikük megszállta az Enterprise-D-t. Q a hajó főtisztjeit emberiség ellenes bűnökkel vádolta meg. A Q-nak “köszönhető” a Borggal való kapcsolatfelvétel is.

A Voyager a Delta Kvadránsban találkozott egy másik Q-val is, Quinn-nel, aki egy üstökös magjába volt bebörtönözve. Quinn elégedetlen volt életével, mert céltalannak találta már a Q-k életét. Q is megjelent a Voyageren, aki eleinte szembeszállt Quinn érveivel, de végül is segített neki meghalni. Ezek után kitört a polgárháború a kontinuumban Q és Quinn követői, valamint a többi Q között, amelyet végül a Voyager legénységének segítségével fojtottak el.

Related Bejegyzések