Térvetődés szállító sugár

A térvetődésjáró egy a transzporterhez hasonló eszköz de több ezer fényév távolságra képes tárgyakat és élőlényeket mozgatni. A berendezést a Sikaris nép fejlesztette ki a delta kvadránsban.

A térvetődés elvén működő eszközt még senki sem tudta megvalósítani. A térvetődésjáró segítségével a delta kvadráns összes bolygójára el lehet jutni a legmesszebbi Alasztria 40000 fényévnyire van a Sikaristól. A berendezést ugyan csak személyek szállítására használják de a szállítandó tárgy mérete indifferens tehát bármekkora lehet. A szerkezet neutrínó buborékot hoz létre a szállítandó tárgy körül az átküldő mezőhöz hatalmas energiaforrás szükséges. A Sikarison ezt úgy oldották meg hogy a bolygó 20 kilométer vastag kvarcköpenyét felhasználva fókuszálják és erősítik fel az átküldő mezőt.

A Voyager természetesen fel akarta használni a technológiát a hamarabbi hazajutásuk céljából de a térvetődésjáró nem volt kompatibilis a Föderációs technológiával az Antineutrínók miatt amely az egész folyamat katalizátora.

Related Bejegyzések