Thalaron generátor

A Föderáció úgy gondolta hogy a thalaron sugárzás a elméletben létezik egészen 2379-ig amikor is érzékelték a Rémán Scimitar harcimadár fedélzetén. Shinzonnak sikerült kifejlesztenie egy biztonságos módot a sugárzás előállítására és fegyverként való használására.

A thalaron kutatást a Föderáció tiltja biogenetikus vonatkozásai miatt ugyanis képes feloldani minden élő szövetet. Egy mikroszkópnyi mennyiség képes lenne végezni egy Sovereign osztályú hajó teljes legénységével. A sugárzással való érintkezés után a fertőzés jelei csak néhány másodperc múltán jelentkeznek. A sugárzás a fertőzés után elkezdi marni a humanoidok bőrét ami ettől feketévé válik pár másodperc múltán pedig már hamu szerű anyaggá válik az egész test.

Shinzon kétféle sugárzót fejlesztet ki az egyik elfér egy zsebben és ami képes elegendő sugárzást termelni több tucat humanoid megfertőzéséhez. Ezzel az eszközzel számolt le Shinzon a Romulán szenátussal. Mindkét fegyver ugyanazon az elven működik csak méretbeli különbség van.

A másikféle sugárzót a Scimitarba építették be és képes lenne akár egyetlen lövéssel is elpusztítani a Föld teljes lakosságát. A hajó mindkét szárnyán karok voltak elhelyezve amelyek a generátortól a célpontra vezetik a sugárzást. A célzó folyamat KB 10 percet vesz igénybe ezalatt nyílnak ki az előbb említett karok is. Shinzon el akarta pusztítani az emberiséget kezdve a Földel de az Enterprise-E legénysége megmentette a Földet de Data parancsnok meghalt amikor fézerével a thalaronfejlesztést végző generátorba tüzelt ettől az egész hajó megsemmisült.

A Romulánok megígérték hogy nem veszik át a Rémán technológiát és nem építenek több Scimitar osztályú hajót.

Related Bejegyzések