Scimitar osztály

Típusa:
Nehéz csatahajó
Elkészült egységek:
Mostanáig, még csak egy ilyen típusú hajó ismert.
Építési időszak:
2378-tól
Méretek:
Hossz: 890 méter
Sugár: 1.350 méter
Magasság: 245 méter
Szintek száma: kb. 70
Tömeg: ismeretlen
Legénység: ismeretlen

Fegyverzet:
52 db nehéz diszruptorágyú, teljes kimenet 1.000.000 TeraWatt
27 db S3-as fotontorpedó-vető
thalaron-sugárzó
Védelmi rendszerek:
elsődleges és másodlagos pajzsrendszer, teljes kapacitás 21.600.000 TeraJoule
standard duránium/tritánium dupla burkolat plusz 9.0 cm vastag páncélzat
standard szerkezeti integritás mező
Sebesség:
Ismeretlen, nagyjából mint a Sovereign osztály
Erősségi index (Galaxy osztály = 1.000):
Sugárfegyver tűzerő : 20.000
Torpedó tűzerő : 16.875
Fegyverzet hatótávolsága és pontossága : 1.420
Pajzs erőssége : 8.000
Burkolat erőssége : 1.000
Sebesség : 4.125
Harci manőverezhetőség : 3.000
Összesített erősségi index : 12.220
Diplomáciai fokozat :
ismeretlen, de kb. 2-es lehet
Élettartam:
ismeretlen
Felújítási időszak:
ismeretlen

A remánok által készített, de a Romulán Birodalom zászlaja alatt szolgáló Scimitarral először az Enterprise-E találkozott 2378-ban. A hajó igen nagy, a térfogata kb. a D’deridex osztályéhoz hasonló. A hajó fegyverzete és páncélzata is nagyon erős, ezáltal hosszabb csatákat is könnyedén túlélhet.

A többi romulán hajóhoz hasonlóan a Scimitar is rendelkezik álcázóberendezéssel, de ez egy újfajta eszköz, amely a jelenlegi föderációs érzékelőkkel sem fedezhető fel. Nincs tachion sugárzás vagy megmaradó antiproton, ezáltal a hajó megtalálása lehetetlen. Még nyugtalanítóbb, hogy a Scimitar álcázás közben is képes használni a fegyvereit.

Az Enterprise-E és a Scimitar közötti csata sokkoló volt. A Scimitar számos bekapott találat ellenére is képes volt fenntartani az álcáját, míg az Enterprise-on esett találatok komolyan megrongálták a föderációs hajót. Amikor két Norexan osztályú harcimadár is csatlakozott a Sovereign osztályú hajóhoz a csatában, a Scimitar könnyedén legyőzte új ellenfeleit, majd újra az Enterprise felé fordult. Amikor már Enterprise fegyverei sem működtek, Picard kapitány hajóját a Scimitarnak vezette. Az Enterprise burkolata erősebbnek tűnt, mint a Scimitaré, így az ütközés számottevő sérülést ejtett a Scimitaron, de megállítania nem sikerült. Csak egy kétségbeesett átszállási akcióval sikerült elpusztítani a remán hajót.

A Scimitar egy thalaron-sugárzóval is fel van szerelve, amely akár hajókat, sőt bolygókat is képes elpusztítani. Ezzel a szörnyűséges fegyverrel a Scimitar könnyedén kiírthat egy egész bolygót.

Nem valószínű, hogy a romulánok új Scimitarokat hoznának létre, a thalaron rendszer megléte egy új fegyverkezési versenyt hozhatna létre a kvadránsban. Azonban semmi sem gátolhatja meg őket abban, hogy létrehozzanak egy új, módosított osztályt a szokványos fegyverekkel. Addig is a Csillagflotta kapott egy kis időt, hogy válaszoljon a kihívásra.

Related Bejegyzések