Klonozási teknologia

Bár a fajok közt melyeket a Föderáció megismert vannak fiziológiai eltérések a testfelépítésük nagy részben hasonló. 2369-ben Galen professzor rengeteg génmintát elemzett a kvadráns több fajától. A kutatásainak az eredménye azt mutatta hogy az összes humanoid a galaxisban egy azon faj leszármazottja a Progenitoroké. Egy a DNS-be rejtett számítógépes program segítségével amelynek a darabjait külön a Romulánok a Klingonok a Kardassziaiak és az Enterprise talált meg egy holografikus program jött létre. Ebben a programban egy Progenitor szerepelt aki elmagyarázta a jelenlévő feleknek hogy ők alkották az összes humanoid fajt mivel miután elhagyták bolygójukat nem találtak máshol értelmes életet.

2365-ben az Enterprise-D a Mariphosa kolónián járt a lakók elmesélték hogy egy lezuhant hajó túlélőik az őseik akik mindössze 5-en voltak. Klónozással azonban egy egész társadalmat építettek és már nem is szaporodtak természetes úton. Azonban 2365-re a génkészleteik teljesen kimerültek ezért az Enterprise legénységi tagjaitól kértek génmintákat. A 2360-as években a Romulánok valahogyan megszerezték Picard kapitány DNS mintáját és elkészítették a klónját Shinzont. A növekedés gyorsítás segítségével gyorsabban kellett volna növekednie hogy beérje Picardot. Azonban az újonnan hatalomra került kormány elvetett az ötletet így Shinzont a Rémus dilitiumbányáiba zárták.

2369-ben a Klingon Boreth kolostor papjai klóónozták Kahlesst egy DNS minta alapján amelyet arról a késről vettek amellyel

Kahlesst megölték. Azt akarták elérni hogy Kahless legyen az új császára a népnek amelyre a Klingon történelemben ezer éve nem volt példa. Maga a klón is azt hitte hogy ő Kahless illetve hogy visszatért ahogyan megjósolták. Azonban végül kiderült a csalás így nem került hatalomra.

Talán a klónozást leginkább használó kormány a Domínium aki Jem’Hadarokat és Vortákat klóónoz. Ez azért is előnyös mivel kontrollálni tudják a klón tulajdonságait így engedelmes és harcra kész lesz. A ketracel függőséget is így alakították ki a Jem’Hadar katonákban.

Related Bejegyzések