Son’a

Son’a egy rejtélyes népcsoport a fikcionális Star Trek univerzumban. Eredetük a homályba vész, annyit tudunk, hogy őseik egy pusztító globális háborút vívtak szülőbolygójukon nukleáris- és vegyi fegyverekkel. A háború maroknyi túlélője sebesülten és betegen hagyta el a bolygót és letelepdtek a Ba’ ku bolygón, melynek metafázisos sugárzása meggyógyította és megfiatalította haldokló testüket. A Ba’ku-lakók odahagyták technológiájukat és egy békés, nyugalmas életmódot vettek fel. Néhányan azonban nem értettek egyet ezzel az életformával és csillaghajóikkal elhagyták a Ba’kut. Ők lettek a Son’a. A metafázisos sugárzás megszűntével testük azonban ismét öregedni kezdett és betegségek is megtámadták őket, testük eltorzult.

A Son’a célja a metafázisos sugárzás megszerzése volt. Kifejlesztettek egy eszközt, mellyel kivonhatták a sugárzó részecskéket a Ba’ku övező planetáris gyűrűből, ám a folyamat lakhatatlanná tette volna a bolygót. a Son’a így felbérelte a korrupt Doughtrey admirálist, aCsillagflotta egyik legmagasabb rangú tisztjét, hogy békésen, vagy erőszakkal, telepítsék át a Ba’ku lakóit egy másik bolygóra. A tervet Jean Luc Picard kapitány, valamint az Enterprise E főtisztjei akadályozták meg, szembeszegülve felettesük, Doughtrey admirális parancsaival. A Son’a kudarcot vallott és visszatértek a Ba’kura, ahol bűnbocsánatban részesültek.

Feltételezhető, hogy a Ba’ku-lakók és a Son’a ismét egy nép lesz, valamint hogy a bolygó metafázisos sugárzása újfent meggyógyítja és megfiatalítja a Son’a tagjait

Related Bejegyzések