Szemimplantátum

A szemimplantátumokat a beteg látásának a visszaadására használják. A Föderációban vak vagy nagyon károsodott látású embereknél alkalmazzák feleslegessé téve ezzel a jóval kényelmetlenebb VISOR-t. 2365-ben Dr. Katherine Pulaski széleskörű kutatást végzett a témában és felajánlotta Geordi Laforge parancsnokhelyettesnek hogy képes lenne helyettesíteni a VISOR-ját. Azonban a főgépész nemet mondott mivel ekkoriban a technológia még nagyon kezdetleges volt és mivel a szemimplantátumok nem értek el akkora hatásfokot mint a VISOR-ok.

2373-ban Laforge már alávetette magát a Pulaski által javasolt műtétnek mivel a technológia 2365 óta nagyon sokat haladt előre. Ezeknek az implantátumoknak a megjelenése nagyon hasonló az igazi szeméhez de az írisz és a pupillák mechanikus módon működnek. Hasonló extra képességekkel ruházza fel a viselőjét mint a VISOR például hőlátás és közelítés.

Látásjavító implantátumokat nem csak a Föderációban használnak. A Borg az összes dolgozóját ellátja ezzel az eszközzel így a látásélességük 99.9%-os lesz. Képesek lesznek időtorzulásokat érzékelni és ezeket jobban érzékelik mint a 29. századi Csillagflotta műszerek.

Related Bejegyzések