A Tri-kobalt bombák

A tri-kobalt torpedókat nagy robbanóerejük miatt nagyobb mozdulatlan célpontok ellen használják például űrállomások ellen. Több faj kifejlesztette ezt a fegyvert egyik példa erre az Eminiar VII és a  Vendikar akik tri-kobalt fegyvereket használtak a szimulált háborújukban.

Bár a Föderáció betiltotta a területén a szubtéri fegyverek használatát a 2. Khitomeri egyezmény alapján de a Csillagflotta hajói képesek tri-kobalt torpedókat szállítani és kilőni. 2371-ben a Voyager tri-kobalt torpedókat használt ahhoz hogy elpusztítsa a Gondviselő állomását lehetetlenné téve a Kazonoknak a használatát. A Csillagflotta tri-kobalt torpedói programozható robbanóerejűek a Gondviselő állomását elpusztító például 20 000 teracochrane volt ami több mint elég volt ahoz hogy elpusztuljon az állomás. A tri-kobalt torpedók képesek rést nyitni a szubtérbe bár kevésbé olyan veszélyeset mint a Föderáció által a Khitomeri szerződés előtt tesztelt isolitikus robbanófejek. Képesek továbbá párhuzamos dimenziók közt is rést nyitni bár ezek ritkák és általában nem stabilak.

Alapvetően a tri-kobalt torpedóval a Föderáció megszegte a Khitomeri egyezményt bár ezek a torpedók stabilan használhatóak. 

Related Bejegyzések