Kronoton torpedó

A Kronoton torpedók időfluxusban vannak így képesek áthatolni a hagyományos pajzsokon. Minden egyes torpedónak sajátos idővariánsa van. Szerencsére a Voyager legénységének sikerült egy alternatív idősíkon a torpedóknak ellenálló pajzsot kifejlesztenie miután hatalmas károkat szenvedtek el tőlük. Az időpajzs nem csak a torpedóktól véd hanem, ha megváltoztatják a történelmet az időpajzzsal rendelkező hajókra a változás nem hat.

A torpedók erős Kronoton részecske sugárzást bocsátanak ki magukból amelynek mellékhatásai lehetnek az élő szervezetre. 2373-ban például Kes több évet utazott először előre majd vissza a Kronoton részecskék miatt amelyeket egy Krenim torpedó juttatott a szervezetébe egy alternatív idősíkon és az élete meghosszabbítására szolgáló temporális kamra aktivizált. Miután megszerezte a torpedó pontos idővariánsát (1.47) sikerült visszaküldeni őt az eredeti idejébe.

A Kronoton torpedókat a Krenimek fejlesztették ki, ez a faj igen fejlett temporális technológiával rendelkezett. A Voyagernek sikerült 2374-ben megsemmisítenie a Krenim időhajót így a Krenimek befolyása jelentősen csökkent a körzetben azt viszont nem tudni hogy az eredeti idősíkon használnak-e Kronoton alapú torpedókat.

Related Bejegyzések