Vidiian

vidiianok a Star Trek-univerzum Delta kvadránsában kifejlődött humanoid civilizáció. Régebben társadalmuk nagyon hasonlított a Föderációra, békés és művelt tudósok, felfedezők alkották.

A vidiián fajt a Voyager fedezte fel 2371-ben. A vidiiánok egy olyan betegségben – amelyet ők “Kórnak” neveznek -szenvednek, amely a testük minden részét megtámadja. A vidiiánok nem ismernek gyógyszert a Kór ellen, és megpróbálják fertőzött testrészeiket pótolni. A fejlett orvosi ismereteik ellenére a vidiiánok nem képesek testeket klónozni a pótolandó testrészek számára. Ezért gyakran támadnak meg más fajokat, hogy azoktól lopjanak szerveket.

Ez ahhoz vezet, hogy egy átlagos vidiián sokféle különböző idegen szervet, és bőrt hordoz, ezért amolyan “Frankenstein” kinézetük van. Mikor a Voyager először találkozott ezzel a fajjal, két vidiián ellopta Neelix tüdejét, és később is számos alkalommal támadták meg a hajót.

A Voyager 2372-ben hagyta el a vidiián űrt. 2375-ben a Voyager találkozott egy kis csoport idegennel, akik problémák megoldására szakosodtak. A csoport vezetője Kurros, arról informálta Janeway kapitányt, hogy sikerült találniuk egy ellenszert a Kór ellen. Csak remélhetjük, hogy ez az egykoron virágzó civilizáció hamarosan visszatér egy sokkal békésebb élethez.

Related Bejegyzések