Trilitium torpedó

A trilitium torpedót az El-aurian Dr. Tolian Soran találta fel Soran ezzel a fegyver segítségével akart visszajutnia a Nexusba. A Nexus egy energiaörvény amelybe ha valaki belép már szinte függőjévé válik és soha többé nem akar kijönni mivel ott bármi lehetséges és az idő múlását sem érezni. A Nexus egy stabil pályán mozog Soran terve az volt hogy ilyen trilitium torpedókkal szétlövi a Nexus pályáján lévő csillagokat így a gravitációs vonzás megváltozik és a Nexus egy M osztályú bolygó légkörébe kerül.

A trilitiumot a Romulánok fedezték fel az anyag láncreakciók kioltására alkalmas ezért lehet vele csillagokat is megsemmisíteni. Elsőként az Amargosa csillagot semmisítette meg Soran a robbanás energiája 4.2 X 1046  Joule volt és 12-es szintű lökéshullámot eredményezett ami elpusztította az egész rendszert.

Az Amrgosa csillagban a termális folyamatok leálltak és ezek után gyors zsugorodásnak indult és végül fekete törpe lett belőle. Soran ezután a Veridian csillagját is meg akarta semmisíteni de Picard kapitány és a Nexusból kikerült James T. Kirknek sikerült megállítania. A föderáció titkosított minden adatot erről a fegyverről és megtiltotta a területén a gyártását is.

Related Bejegyzések